Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü
Sakarya Üniversitesi'nin varlıklarını, tesislerini ve ekipmanlarını koruma, onarma ve günlük işleyişlerini sağlama misyonuyla donatılmış kritik bir birimdir. Üniversitenin çeşitli kampüslerinde bulunan binalar, laboratuvarlar, teknolojik donanımlar ve diğer altyapı unsurları, bu şube müdürlüğünün gözetimindedir. Bakım Onarım Şube Müdürlüğü, tesislerin kesintisiz ve etkin bir şekilde işlev görmesini temin ederek operasyonel verimliliği arttırmayı, aynı zamanda işletme maliyetlerini minimize etmeyi ve varlıkların ömrünü maksimize etmeyi hedefler. Bu bağlamda, düzenli bakım programları, acil durum müdahaleleri ve kalite kontrol süreçleri gibi çeşitli faaliyetler yoluyla, tesislerin sağlamlığını ve güvenilirliğini artırmak için sürekli çalışmalar yürütür. Ayrıca, gelecekteki ihtiyaçları öngörerek planlama yapar ve yenileme projelerini yönetir. Bakım Onarım Şube Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi'nin sürdürülebilir büyümesi ve uzun vadeli başarısı için çalışmalar yürütmektedir.
Görevler
Mevcut bina ve tesislerin bakım ve onarım ihtiyaçlarını birimlerden gelen talepler doğrultusunda tespit etmek.
Üniversite birimlerinde bulunan içme suyu, kanalizasyon, yüksek gerilim, alçak gerilim elektrik şebekelerinin, trafo merkezlerinin, jeneratörlerin, asansörlerin, klima havalandırma santrallerinin, kalorifer kazan dairelerinin haberleşme altyapısının kesintisiz işletilmesini sağlamak, bakım ve onarımları ile ilgili teknik dokümanları ve belgeleri hazırlamak/hazırlatmak.
Marangozhane, sıhhi tesisat, metal, kazan dairesi ve elektrik tesisat atölyelerinin çalışmalarından sorumlu olmak, sevk idare ve koordinasyonunu sağlamak.
Sorumluluk alanı içerisindeki işlerin sözleşme ve eklerine, şartnamelere, fen ve sanat kurallarına ve iş programlarına uygun olarak yürütülüp bitirilmesini sağlamak.
Yapımı tamamlanan veya devam eden bakım onarım atölye imalat işleri ile ilgili istatistiki bilgileri tutmak, güncellemek ve raporlarını hazırlamak.
Bakım ve onarım atölyeleri için gerekli olan sarf malzeme listesinin belirlenerek temin edilmesini sağlamak.
Yapılmış ve yapılmakta olan işlerle ilgili olarak diğer şube müdürlükleri ile koordinasyon sağlamak.
Birim personeli ile diğer birimler arasında koordinasyonu sağlamak, personelin eğitim ihtiyacını belirleyip eğitim almalarını sağlamak.
Şube Müdürlüğünde Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasını sağlamak.
Başkanlığın EBYS üzerinden sevkini gerçekleştirdiği yazışmaları yapmak ve yapılmasını sağlamak. Havale edilen iş ve evrakların ilgili personele havalesini, takibini yapmak ve sonuçlandırılmasını sağlamak.
Sürekli iyileştirme çalışmalarına katılmak ve görev almak.
Çalışmalarını yürütürken karşılaştığı ;“ Kalite”, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” Yönetmelikleri’ ne ve 6331 Sayılı İş sağlığı ve İş Güvenliği Kanununa uymak.
ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi ve 10002 Müşteri Memnuniyeti Standartları gerekliliklerini koordine etmek.